Mad As Hatter / Konkas

Official page

Bio

Antun Čonkaš poznatiji hrvatskoj party-publici kao Mad as Hatter odrastao je uz zvukove Kraftwerka, KLF-a, U96, J.M. Jarre-a i Vangelisa, pa i ne čudi što su mu kasniji uzori pri početku karijere DJ-a bili upravo producenti i DJ-i kao što su: Technasia, Ken Ishii, Gaetano Parisio, Danilo Vigorito, Adam Beyer, Sven Väth, Southsoniks, Alexander Kowalski i slični “inovatori” na globalnoj sceni elektronske glazbe. Strastveni zaljubljenik u stari techno zvuk pa i nositelje istog – vinyle.

Njegov set krase inovacije i spojevi starog i novog – ono što danas nazivamo spojem “Techno 1.0” i “Techno 3.0” zvuka i vremena. Na svakom nastupu spremna je i torba prepuna techno ploča, a u novije vrijeme repertoar nadopunjuje i najnovijim, pomno probranim digitalnim techno izdanjima producenata kao što su: A. Paul, Ben Sims, The Advent, Industrialyzer, Kike Pravda, Ian Void, David Moleon i drugi.

M.A.H. je bio jedan od rezidenata programa Diggarama, a danas je rezident na jednom od vodećih techno / hardtechno programa u Hrvatskoj – Hard2Core (uključujući i njegove pod-programe: Techno 1.0 i Techno 3.0).

Precizan kao švicarski sat, ozbiljan kao biznismen, a lud kao.. pa, “Ludi Šeširdžija” – ime samo govori; tko proživi njegov set na plesnom podiju, može slobodno reći kako je prošao pustolovinu jednaku onoj koju je prošla i Alica u “zemlji čudesa”, techno čudesa, naravno.


KONKAS je alias pod kojim se krije DJ dobro poznat hrvatskoj publici – Mad As Hatter. Ovo je kako sam kaže njegov “alter ego” posvećen tech-house i progressive house zvuku, uz povremene izlete u melodični techno. Kad stane iza DJ-pulta kao Konkas, sve maske padaju, zastori se miču, a Antun Čonkaš nestaje. Ostaje tek poneki podsjetnik na Mad As Hattera i njegov zvuk, ali Konkasova priča je ipak drugačija. Ona je šarolika, ali nipošto kič; duboka, a opet ne zatupljujuća; niti preduga, niti prekratka; odmjerena, ali ne škrta zvukom. Konkas predstavlja posebnu priču koju svaki fan elektronske glazbe mora doživjeti od prve do posljednje minute, sekunde, takta, beata i note.

U njegovim setovima naći će se i “ljepotice” od traka koje su svijetu podarili velikani elektronske glazbe kao što su: Laurent Garnier, Silicone Soul, Doc Martin, Circulation, Funk D’ Void, Deep Dish, Danny Howells, Lee Burridge, Agoria, Extrawelt, Fairmont, Joris Voorn, Kirk Degiorgio te mnogi drugi.

Od melodičnog i progresivnog housea, pa sve do ugodne techno vožnje. Moto “His soul dances on House, and his heart beats on Techno” vjerno opisuje široku lepezu stilova kojima ispunjava setove, a njima i mase na plesnim podijima koje traže “još!”.

  • Facebook
  • RSS